IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДКЕВР поиска 9,8% намаление на цената на газа

Преди дни „Булгаргаз“ внесе предложение за цена с 9,3% по-ниска от сегашната

14:15 | 20.12.12 г. 1
ДКЕВР поиска 9,8% намаление на цената на газа

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще поиска по-голямо понижение на цените на природния газ, стана ясно след заседанието на работната група на комисията, пише БТА.

Предложението е за цена от 656,47 лева за хиляда кубични метра, което е с 9,83% по-ниско от сегашната цена. Преди дни от „Булгаргаз“ внесоха искане за понижение на цената от 9,3 на сто.

По думите на председателя на комисията Ангел Семерджиев ще бъде използван по-благоприятен за потребителите валутен курс, както и по-ниска надбавка, която се дава за покриване на разходите. „Целта е всичко, което има като ползи от намалението на природния газ, максимално да бъде прехвърлено към крайните потребители“, допълни още той.

Процентът за намаление е различен за различните топлофикационни дружества – между 3,5 и 7%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 17 rate down comment 0
forexar
преди 11 години
Аман от "Циркове" и "Театър"!ДКЕВР е абсолютно безгласна ненужна безсилна бушонна структура!До сега 3 години спаха и се съгласяваха с 13% вдигане на тока + многократни увеличения на всякакви енергоносители, а сега ... "се борят за още половин процент" .. браво браво ... да живее
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още