IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсят строител на язовир "Пловдивци" край Рудозем

Кандидатите могат да подават документи в Министерство на регионалното развитие и благоустройството до 26 февруари

13:52 | 15.01.13 г.
Търсят строител на язовир "Пловдивци" край Рудозем

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) започва процедура по предварителен подбор на строителни фирми за доизграждането на яз. „Пловдивци“ край Рудозем и строителството на пречиствателна станция, съобщиха от ведомството.

Строителните дейности по изкуствения водоем, който беше започнат още през 1999 г., се финансират със средства от Световната банка.

За двете години, в които се работеше по съоръжението, бяха изградени част от язовирната стена, отбивните съоръжения, водовземната кула и част от преливника.

Задачата на строителите е да довършат стената, да ремонтират вече построените съоръжения и да ги довършат, да извършат допълнителни изкопни работи, да разработят контролно-измервателната система на язовира, да изградят съпътстващата инфраструктура и построят в цялост пречиствателната станция.

Кандидатите за строителството могат да подават документи до 26 февруари, като приложат доказателства за опита на фирмите в подобни проекти. Изпълнителят ще бъде избран съгласно процедурите, регламентирани от Световната банка.

Припомняме, че наскоро беше възобновена работата по бъдещия язовир „Луда Яна“ край Панагюрище също със средства от Световната банка. В момента се изготвя проектът за съоръжението и тръжната документация за самото строителство.

С парите от същия заем се планира да бъде построен и яз. „Нейковци“ край Трявна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още