IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Химимпорт" АД взима на концесия и пристанище Лом

Холдингът ще оперира порта през дружество „Порт инвест“ ЕООД, собственост на Параходство "Българско речно плаване"

13:14 | 23.01.13 г.
"Химимпорт" АД взима на концесия и пристанище Лом

Учреденото през ноември 2012 година дружество „Порт инвест“ ЕООД, собственост на Параходство "Българско речно плаване", е избрано за концесионер на пристанищен терминал Лом. Това реши правителството по време на редовното си заседание в Министерския съвет днес, съобщи пресслужбата на кабинета.

Предложенията на дружеството надвишават някои от минималните изисквания по количествените критерии, определени в решението на Министерския съвет за откриване на процедурата по концесиониране и в документацията за участие в нея, пише в решението на МС.

С офертата си „Порт Инвест” предвижда да извърши за 35-годишния срок на концесията инвестиции в размер на над 22,4 млн. лв., като близо 6,8 млн. лв. от тях ще бъдат вложени през първите четири години. Фиксираната част на годишното концесионно възнаграждение е 187 хил. лв., уточняват от правителствената пресслужба.

„Порт инвест“ ЕООД е 100% собсвеност на Параходство БРП, което пък е част от групата „Химимпорт“.

Това няма да е първото пристанище на холинга. През дружествата "Порт Балчик" и "Пристанище Леспорт" „Химимпорт“ държи едноименните морски концесии. На Дунав, отново през Параходство "Българско речно плаване", пък управлява фериботния терминал във Видин, както и терминала Видин-север.  

Проверка на Investor.bg сочи, че за управител на дружеството "Порт инвест" ЕООД е назначен Румен Попов - директор „Пристанища и логистика” в Параходство БРП.

В производствената програма на участника е залегнал средногодишен товарооборот на терминала от 480 хил. тона и обслужване на 1800 пътници годишно.
 

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Параходство Българско речно плаване АД(BRP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още