IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП няма да участва в гласуването за промени в правителството

Правителството и парламента се изчерпаха, обяви Сергей Станишев след заседание на изпълнителното бюро на партията

17:34 | 19.02.13 г. 7
БСП няма да участва в гласуването за промени в правителството

БСП няма да участва в гласуването на промените в кабинета, тъй като те не отговарят на сериозността на ситуацията в страната, стана ясно след заседанието на изпълнителното бюро на партията. „Този кабинет и този парламент са изчерпани и не виждам какво можем да правим в този парламент“, обяви лидерът Сергей Станишев, цитиран от пресцентъра на БСП.

Протестите добиват все по-масов характер. „Това са граждански протести срещу плячкосването на държавата при сегашното управление, срещу липсата на държавност, която да защити интересите на хората“, смята още Станишев.
Левите ще търсят изход от ситуацията чрез консултации с други политически партии и срещи с гражданите, като целта е „гласът на хората да бъде чут“, заявяват още от БСП.

Говорителят на партията Ангел Найденов обърна внимание на заявеното от Борисов намаление на цената на тока с 8% от 1 март 2013 година. „Странно е с каква лекота Борисов намалява и увеличава цените на тока“, заяви той и допълни, че при това положение няма нужда от избор на ръководител на ДКЕВР, „при положение, че Борисов очевидно еднолично определя цената на тока“.

Нямаме намерение да яхваме протеста, а подкрепяме гражданите, категоричен беше Станишев и посочи, че има опити протестите да бъдат употребени и насочвани и това е било видимо по време на брифинга на премиера в Гранитната зала на Министерския съвет. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
mapto
преди 11 години
Не са доволни, че Бойко вече директно се договаря с Путин. Това, което не е ясно обаче е какво е обещано в замяна на тези 8%. Защото независимо дали ще дойдат от АЕЦ Козлодуй или чрез опростяване на дългове на когенериращите ТЕЦ-ове от страна на Газпром (чрез Булгаргаз и БЕХ), отстъпката дойде точно след разговора с Москва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
data
преди 11 години
Тоя ли се е надигнал да ни управлява ? БСП под негово ръководство не издигна нито една смислена теза против ГЕРБ и Б.Б. ! Не БСП ще спечели изборите а ГЕРБ ще ги загуби ! След Тиквата следва Хамстера !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 0
albobo76
преди 11 години
На тоя червен *** партията му се е изчерпала, ама още си натиска парцалите и се точи за властта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още