IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Божидар Данев: Борисов се държеше като собственик на държавата, не като премиер

Оставката е логична заради некомпетентността на управлението, според Софиянски положението не е безнадеждно

09:55 | 20.02.13 г. 4
Божидар Данев: Борисов се държеше като собственик на държавата, не като премиер

На днешното заседание на Народното събрание премиерът Бойко Борисов заяви, че ще подаде оставката на кабинета. Екипът на Investor.bg събира мнения на политици, икономисти и анализатори за бомбата, която хвърли министър-председателят.

Това е естествено последствие от провалената икономика и логично доведе до провал и на правителството заради неговата некомпетентност, коментира пред Investor.bg председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев.

“При една просперираща икономика, каквато имахме възможност да изградим, нямаше да се стигне до това положение”, коментира Данев, като допълни, че “Бойко Борисов се държеше като собственик на държавата, а не като министър-председател”.

“Въпросът е кой ще оглави временното правителство. Всички партийни пристрастия трябва да бъда туширани, защото именно партийните пристрастия доведоха до това положение”, каза още той.

По думите му заради политическата зависимост на другите системи на държавата да станем свидетели и на други сривове.

Положението не е безнадеждно, коментира Стефан Софиянски, който беше служебен премиер на страната през 1997 година, пред "Нова Телевизия". Има достатъчно добри специалисти, но въпроса е кой ще ги назначи.

За него няма да има проблеми през следващите четири месеца служебен кабинет да управлява страната и няма да има проблеми с бюджета, изплащането на субсидиите и емисиите държавни ценни книжа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
dani de vito
преди 11 години
България е моята родина ,аз съм собственник на материалните и духовни активи и пасиви на народа си .Нося отговорност като такъв и си нося кръста. Ако да съм един от седемте собственика в България е за тоя пошло ,мога да си представя той какъв е !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 6
993
преди 11 години
Божидар Who? Мирише на навталин, а дава акъли. Единни сметки и прочее са все негови измислици. В ДС само такива простотии са мислили...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 3
Chick-Chirick
преди 11 години
До редакторите. Предлагам, когато се пускат материали с агенти на държавна сигурност да бъдат маркирани по някакъв начин. Малко така да е по-ясна информацията :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още