IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лекарският съюз поиска оставката на шефа на здравната каса

Лекарите обвиняват управителя на касата в пълен административен и финансов хаос в здравната система

14:05 | 21.02.13 г.
Лекарският съюз поиска оставката на шефа на здравната каса

Българският лекарски съюз внесе в парламента официално искане за оставката на шефа на здраваната каса д-р Пламен Цеков.

В писмо до председателя на 41-то Народно събрание Цецка Цачева председателят на съсловната организация д-р Цветан Райчинов поиска "да се използват всички правомощия на парламента и в спешен порядък да бъде отстранен от поста д-р Пламен Цеков", съобщават от пресофиса на лекарския съюз.

”Категоричното мнение на медицинската общност е, че вината за създалата се ситуация, както и за неподписване на Националния рамков договор 2013 е изцяло на управителя на НЗОК д-р Пламен Цеков. Със своите действия той предизвика пълен административен, нормативен и финансов хаос в системата”, се казва в писмото.

От организацията насотяват за бърза реакция на парламента и незабавно освобождаване на д-р Цеков от заеманата длъжност. "Смятаме, че това е възможно в рамките на все още действащото Народно събрание, с оглед запазване на спокойствието поне в сектора, свързан със здравето на  хората”, пише в писмото до Цачева Цветан Райчинов.

От съюза посочват още, че в организацията се получават непрекъснато тревожни сигнали от общопрактикуващи лекари и болнични заведения, че лечебният процес на практика е блокиран от изцяло лимитирана дейност на всички нива и е въпрос на дни избухването на непредвидима реакция и в медицинските среди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още