IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община иска предприятие за третиране на отпадъците в София

Дружеството ще управлява активите на депото за неопасни отпадъци "Садината"

12:58 | 22.03.13 г.
Столична община иска предприятие за третиране на отпадъците в София

Столичната община иска от 1 април да бъде създадено общинско предприятие, което да се заеме с третирането на отпадъците на София. Това сочи доклад, качен на интрнет сайта на Столичната община, внесен вчера от зам.-кметът по направление „Зелена система, екология и земеползване” Мария Бояджийска и зам.-кметът по

„Финанси и стопанска дейност” Дончо Барбалов до председателя на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков.

Предприятието се предвижда да бъде създадено като част от втората фаза от проекта за изграждане на "Интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столичната община".

То ще управлява активите на депото за неопасни отпадъци "Садината", инсталацията за компостиране на растителни отпадъци и тази за разграждане на биоразградими отпадъци. Освен това дръжеството се предвижда да отговаря и за завода за механично-биологично третиране на смесени битови отпадъци.

В доклада, внесен от Бояджийска и Барбалов, се посочва още, че предприятието ще се ръководи от директор, определен с конкурс. Персоналът в дружеството ще наброява 173 служители.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:48 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още