IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марин Райков: Няма да извиваме ръцете на бизнеса

Призивът за солидарност към бизнеса не означава натиск от държавата, каза служебният премиер

14:24 | 22.03.13 г. 2
Марин Райков: Няма да извиваме ръцете на бизнеса

"Няма да извиваме ръцете на българския бизнес. Заявихме го в самото начало и продължаваме да отстояваме като подход".

Това бяха първите встъпителни думи на служебния премиер Марин Райков при откриването на първото от шест месеца насам заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Райков потвърди, че кабинетът му няма намерение да увеличава данъците и да вдига изкуствено заплатите в частния сектор. Така той отговори на изказването на бизнеса, че предложението за солидарност е популистко.

„Думата е солидарност. Следващата дума е диалог. Искам да проведем диалог за това как бизнесът, благотворителните структури и държавата биха могли да облекчат положението на българите в тежко социално положение“, каза Райков.

Служебният премиер посочи, че трябва да бъде проявена солидарност и да се намери подходящата формула - "да създадем условия за добър бизнесклимат, но и да подадем ръка на нуждаещите се".

Протягам ръка към бизнеса да поговорим и да дадем правилен сигнал към хората. "Можем да поставим добро начало на тази дискусия, за да отстраним най-неприемливите форми на мизерия в страната", заключи премиерът и пожела конструктивен диалог на социалните пратньори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
Зааконите плачат за промяна другарю Райков! ЗУТ МУТ и други мафиотски закони! Трябва да се забранят камарите като монополни организации, КАмарата на стоителите, на инженерите, на архитектите! Знаете ли какви глупости вършат? И особено камарата на строителите на какви фирми дава категории? Със управители които не различават греда от колона, без грам образование! Трагедия! Във министерствата вършат простотии , като обединяват обекти из цяла България в един лот, за една фирма, по фонд Козлодуй, вместо да ги разбият и нахранят хиляди хора в регионите ,чрез малки фирмички! ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Tony
преди 11 години
Ситуацията все повече започва да ми прилича на Кипър! :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още