IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Янев: В "теча" с офшорни сметки фигурират наши бизнесмени, политици и социолози

Лидерът на РЗС се ангажира да съобщи имената им в идните дни

09:10 | 05.04.13 г. 21
<p>
	<em>Яне Янев</em> Снимка: <em>БТА</em></p>

Яне Янев Снимка: БТА

В "Офшорлийкс" има имена и на български бизнесмени, политици. Има сметки дори на двама-трима социолози. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев пред NovaTV. 

Той направи коментар по повод "изтеклия" вчера списък, според който офшорни дружества - 122 хил. фирми и 130 хил. физически лица и посредници от 170 страни по света, вероятно укриват данъци в сметки, регистрирани на Британските Вирджински острови. Според оценки на икономисти в тях са скрити около 32 трлн. долара.

"Сега разбираме, че ролята на въпросните социолози досега винаги е била да се запазва статуквото", заяви той във връзка с наличието и на родни "изтъкнати" социолози във въпросния списък. 

Лидерът на РЗС увери, че е запознат точно кои са тези наши сънародници, които притежават офшорни сметки и в близките дни ще съобщи официално имената им. По думите му у нас през последните 20 години са скрити повече от 15-20 милиарда лева в офшорни сметки в Швейцария и чрез тях се появяват крупни инвеститори.

„Има достоверна информация, която много скоро ще стане факт в публичното пространство, за сметките на български работодатели, които през годините са укривали доходи и имущество”, съобщи още Янев

По повод Закона за публичност на имуществото на лицата, изпълняващи обществени функции, Янев отново настоя, че е важно доходите на тези, които решават важни икономически и финансови въпроси в Тристранния съвет, да бъдат извадени "на светло". 

Янев коментира, че не може хората, които притежават власт "в ръцете си" и разполагат с нея да не са готови да представят доходите и имуществото си пред публичността. По негови думи тепърва ще бъдат "изсветлени" доходите на много видни политици, които досега са се криели "зад маска".

„Предстои да видим обаче какви са доходите на банкера Меглена Кунева, не на политика Меглена Кунева. Мисля, че ще бъде много любопитно”, категоричен бе Янев.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 11 rate down comment 1
stupid_cupid
преди 11 години
Вече подозирам кои родни финансови титани ще фигурират в тези списъци, като се има предвид че данните са изтекли от дружества в Сингапур и Британските Вирджински острови. Някои родни бизнесмени направо си се пренесоха в тези държавици. Тежко и на политиците, които на тая люта криза говорят за привличане на средства и все повече държави затъват с огромни дългове, те си кътат париците на сигурно, подобни практики трябва да попаднат под ударите на закона. Интересно дали г-жа Кунева покрай поста си в Париба също се е облажила добре и е открила някоя и друга сметка... Очакваме продължението.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 17 rate down comment 1
sisunka_a
преди 11 години
Голям майтап ще падне като почне Янето да вади имената на родните богаташи, които ще тръгнат да разправят как с пословичната си пестеливост и предприемчивост са постигнали всичко. Май белите пари за черни дни на г-жа Кунева ще лъснат доброзорно, след като тя на няколко пъти обещава да ги изкара на светло, но към действие така и не премина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 10
mrvip
преди 11 години
На теб ако ти е чист ***, що не ходиш без ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 18 rate down comment 1
ivan4o555
преди 11 години
Зелен-си!Със сигурност ще излязат но на БКП-БСП-ДС!Овчаров вече е заминал за Бразилия при Галеви!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 23
jelenski
преди 11 години
А дано излязат да видим къде са си крили милионите герберските умници! Шайка бандити
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 23 rate down comment 1
i_ivanov80
преди 11 години
Съмнявам се да излязат на всички имената. По-умните са разпръснали парите си в няколко офшорки, на свое име, на име на жена, деца ..., за да не бият сумите на очи.Ще излязат имената на някои по-немърливи, но и това е нещо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 23 rate down comment 1
sasho7777
преди 11 години
надявам се наистина да излязат имената на всички, чиито сметки са с много много нули...Ако им е чиста работата защо си ги държат в офшорни сметки, а не в България ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 17
Karolina Ivanova
преди 11 години
виж какво ще ти кажа тук друг луд освен теб не засичам! Фалшива ти е главата!!! Ти какво толкова защитаваш другите, които са те обирали години наред, да не би да си тясно свързан с тях?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 23 rate down comment 17
Батя
преди 11 години
Нищо не разобличава лудото яне. Ето и сега, този теч се пробва да го изкара едва ли не своя заслуга :) :)Егати ***.А в края на статията се вижда и какъв точно му е мотива за фалшивия закон който пробута - да покаже че някой от опонентите му са успешни и печелещи хора и така да настрои бедната, гладна и озверена тълпа срещу тях!Типично по ганьовски!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 14
Karolina Ivanova
преди 11 години
ужасена е меко казано думата, която бих могла да използвам за да опиша разочарованието си от постъпките на хората, които са ни управлявали през последните 23години. Ужасена съм!!! Дано Яне Янев успее да разобличи всички и да помогне на българския народ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още