IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изплащат по 90,50 евро на тон за качествени плодове и зеленчуци

Субсидията ще получат 375 производители, сертифицирани от Българската агенция по безопасност на храните

17:56 | 12.04.13 г.
Изплащат по 90,50 евро на тон за качествени плодове и зеленчуци

375 производители на плодове и зеленчуци ще получат финансиране в размер на 90,50 евро за тон качествена продукция, съобщават от ДФ "Земеделие". Одобрените субсидии ще бъдат наредени по сметките на кандидатите в понеделник - 15 април, и ще бъдат достъпни за земеделските стопани на следващия ден.

Средствата са от субсдиите за качествени плодове и зеленчуци, като по тази специфична схема ще бъдат подпомогнати производители на качествени домати, краставици, пипер, ябълки, череши, праскови (включително нектарини) и кайсии (включително зарзали).

Субсидията се изплаща само за сертифицирани от Българската агенция по безопасност на храните продукти.

Схемата за директни плащания за качествени плодове и зеленчуци се прилага за първи път през кампания 2012/2013. На подпомагане подлежат както полските, така и оранжерийните зеленчуци.

Размерът на подпомагането е определен със заповед на министъра на земеделието и храните Иван Станков. Оторизирани са субсидиите само на тези земеделски стопани, за които в ДФ „Земеделие“ е получена коректна информация за издадените от БАБХ сертификати.

На този етап без одобрение остават 61 от подадените заявления. Те ще бъдат оторизирани допълнително след коригирането на данните за сертифицираните количества.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още