IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марин Райков: Няма причина да се поставя под въпрос резултатът от изборите

Хората ще накажат политиците, които разчитат на компромати, заяви служебният премиер

12:28 | 07.05.13 г. 5
<p>
	Снимка:<em> БТА</em></p>

Снимка: БТА

Няма причини да се смята, че ще се създадат условия или предпоставки да бъдат поставени под въпрос цифровите резултати от преброяването след вота, смята служебният премиер Марин Райков.

Той изрази увереност, че резултатите ще бъдат убедителни, но посочи, че не може да коментира дали те ще позволят бързото формиране на стабилно правителство. "Искрено се надявам и вярвам в това", заяви Райков.

Подготовката за провеждане на изборите е в своя заключителен етап. До 9 май ксероксите, чрез които ще бъдат осигурени копия от секционните протоколи, ще бъдат доставени навсякъде, в момента се провежда обучение за работа с тях, уточни служебният министър-председател.

Българският избирател ще накаже политиците, които разчитат на компроматите, за да спечелят гласовете на хората, уверен е той. Компроматната война е подход, който не приемам, посрещам го буквално с възмущение, каза премиерът.

Според него на полето на компроматите не могат да бъдат спечелени българските избиратели. Министър-

председателят смята, че българинът е достатъчно зрял от гледна точка на демократичните процедури и ценности и знае, че потенциал да решават проблемите на страната имат политическите сили, които излизат с ясна програма за конкретни стъпки.

Райков апелира всички политически сили – участници в изборите, да проявят конструктивност и да отстояват своите програми и виждания за начина, по който България трябва да бъде управлявана така, че да не се генерира излишно напрежение.

Премиерът отново декларира, че служебното правителство ще осигури прозрачни и честни избори.

От политическите сили зависи да стимулират българските граждани да гласуват, а след това в зависимост от резултата да положат максимални усилия за бързо съставяне на стабилно и работещо правителство, посочи Райков.

Повече новини за България прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 14 rate down comment 1
Pyramid
преди 11 години
Този е ставленик на президента, а президентът на Боко. Ти...какво очакваш, тогава, от него?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 4
vzhekoff
преди 11 години
Абсолютно - този обяви какви ще са изборите преди да са се състояли. Нахалство !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 23 rate down comment 9
melon
преди 11 години
Явно Борисов и Цветанов вършат работа... Иначе нямаше толкова да ги атакуват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 24 rate down comment 9
aldy
преди 11 години
Приказките на служебния премиер ме притесняват. Той нарича "компромати" изнесени ФАКТИ за извършени престъпления. Защо се прави, че не знае какво е компромат? Очаквам, че ще се опита с всички разполагаеми средства да улесни задачата на "картоиграчите" да продължат играта с белязани карти. Много са признаците за готвената поредна изборна измама. Тук влиза и тайният код на програмата, със "случайни" грешки в алгоритъма за обработка и цял ред съмнителни обстоятелства, като транспортиране на чувалите с бюлетини от фирми на кандидат депутати. И изявленията на лица от ЦИК, че може да не се разпределят правилно гласовете по МИР. Не им вярвам, защото твърде много престъпления бяха извършени, а извършителят все е "неизвестен". Не че не го знаем, ама те се правят, че не го знаят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 7
Pyramid
преди 11 години
Дори и без да четеш статията, от заглавието, е ясно:- Служебният премиер избързва. Нека първо изборите минат, нека видим действията в изборния ден, и тогава, вече, да говорим. Причина ЗАСЕГА няма. Ама може да се появи. Тогава? Пак да си мълчим, защото, седмица преди изборите, било нямало?...Ех, тези номера, ах, тези тарикати...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още