IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът предлага участието на България в увеличаването на капитала на ЕБВР

Това ще увеличи възможностите ни в областта на външноикономическите взаимоотношения

14:45 | 22.05.13 г.
Кабинетът предлага участието на България в увеличаването на капитала на ЕБВР

Кабинетът предлага България да участва в увеличаването на капитала на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Народното събрание трябва да даде съгласието си за това предложение, взето днес от служебния кабинет по време на заседанието му. 

Република България ще запише 7 113 платими при поискване акции, всяка от които с номинал 10 хил. евро. Платимият при поискване капитал е в размер на малко над 71, 1 млн. евро.

Така страната ни ще запази дяловото си участие в ЕБВР от 0,79%, което ще допринесе за запазване на позициите на България в ЕБВР като държава-съучредител на банката.

Увеличаването на капитала й в банката ще увеличи възможностите за страната в областта на външноикономическите взаимоотношения, уточяват от пресцентъра на кабинета.

Република България е член на Европейската банка за възстановяване и развитие от създаването й през 1990 г., припомнят от МС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още