IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МИЕТ получи 10 млн. лева за спирането на първите два блока в АЕЦ "Козлодуй"

Правителството отпусна на министерството и 3 млн. лева за рекламна кампания на туризма

15:22 | 22.05.13 г.
МИЕТ получи 10 млн. лева за спирането на първите два блока в АЕЦ "Козлодуй"

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) получи 13 млн. лева от централния бюджет за 2013 година, съобщават от правителствената пресслужба. Сумата беше одобрена по време на заседанието на служебния кабинет.

10 млн. лева от средствата са предвидени за процеси по изваждането от експлоатация на първите два блока на АЕЦ „Козлодуй“. Останалите три милиона отиват за осигуряване на програмата за националната туристическа реклама през тази година.

Първите два блока на АЕЦ „Козлодуй“ бяха предоставени за безвъзмездно стопанисване и управление на Държавното предприятие „Радиоактивни отпадъци“ (ДПРО) с решение на Министерския съвет от 2008 година. Дружеството управлява и извеждането от експлоатация на трети и четвърти блок.

Националната стратегия за извеждане от експлоатация на четирите блока на ядрената централа предвижда непрекъснат демонтаж и други дейности, които трябва да приключат до 2030 година.

С 3-те милиона лева за националната кампания за туризъм пък ще бъдат обезпечени дейности по участие в над 40 международни туристически изложения, подготовката на 15 журналистически и туроператорски турове, работни срещи и семинари.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още