IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Радев: Минималната заплата ще се повиши, ако е различна за всеки бранш

Орешарски едва ли ще предприеме стъпки, които да навредят на бюджета, коментира заместник-председателят на Асоциацията на индустриалния капитал

21:19 | 23.05.13 г. 1
Румен Радев: Минималната заплата ще се повиши, ако е различна за всеки бранш

Кабинетът на Пламен Орешарски най-вероятно ще приеме един необлагаем минимум, след като от ДПС заявиха, че няма да отстъпят по въпроса за прогресивния данък, коментира за Bulgaria On Air заместник-председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Румен Радев. Неговата оценка е, че подобна мярка ще се приеме добре от обществото.

Друга добра идея е отпускането на 310 лева еднократна помощ за първокласниците. „Това не е кой знае какъв разход за бюджета, но е добър анонс към хората“, заяви Радев.

Според него Орешарски няма да вземе решения, които да навредят на бюджета. Едно увеличение на минималната работна заплата например би имало негативен ефект върху държавната хазна, категоричен е заместник-председателят на Асоциацията на индустриалния капитал.

Най-ниското възнаграждение може да бъде повишено, ако бъде различно за отделните браншове, категоричен е Радев.

Прогнозата на заместник-председателя на Асоциацията на индустриалния капитал е, че кабинетът на Орешарски  ще оцелее повече от 6 месеца, ако бъдат подбрани правилните хора и ако се обърне специално внимание на коалиционния партньор ДПС и на контролираните от него министерства по време на Тройната коалиция - на земеделието, на околната средата и други. „Именно проблемите в тези ведомства, формираха едни антибългарски настроения, които осигуриха възхода на Атака“, подчерта Радев.

Той допълни, че другото условие е "в същия период да няма драматично свиване на пазарите, където традиционно присъстваме – Германия, Франция, Италия".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
trendline
преди 11 години
Хайде сега пък "Атака" ви пречи. Всичко което каза Сидеров от трибуната на народното събрание е вярно ама на много хора не им изнася.Аз пък предлагам щом ще има диференцирана минимална заплата по браншове , то е редно и собствениците на фирми от по-закъсалите браншове за се возят на стари Опели а само тези от IT сектора да имат право да си купят Ауди и Мерцедес. Тъй де, солидарност един вид.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още