IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветан Цветанов се отказа от имунитета си

Бившият вътрешен министър не се притеснява за дейността си като оглавяващ службите за сигурност

09:18 | 05.06.13 г. 3
Цветан Цветанов се отказа от имунитета си

Бившият МВР шеф Цветан Цветанов внесе в деловодството на Народното събрание доброволно искане за отказ от имунитета си.

Ако не беше направил това доброволно, щеше да бъде създадена временна комисия в парламента, която да анализира искането на прокуратурата за свалянето на депутатския имунитет на бившия вътрешен министър.

"Ще го направя сега сутринта, след като изляза от студиото и вляза в парламента", декларира малко по-рано Цветанов пред Нова телевизия на въпрос кога ще внесе искането.

"Всички спекулации, които се тиражираха в публичното пространство - смятам, че е толкова несериозно под някаква форма, че ще се крия в имунитета си. Смятам, че го декларирах още първия ден, когато положих клетва. Сега днес ще го направя повторно", отсече Цветанов.

Той допълни, че е абсолютно спокоен за дейността си като вътрешен министър.

"Знам, че това е част от политическата игра, която се прилага в България от тройната коалиция с помощта на прокуратурата".

По думите му има личен мотив да се води компроматна война срещу него.

"Това е абсолютно личен мотив, за да се води тази атака срещу мен както от политически лица, лидери на партии, така от Сотир Цацаров и от Делян Пеевски", каза Цветанов.

"Пеевски не е казал една дума в миналото Народно събрание, а в рамките на една седмица сега той се държа заповеднически спрямо бившия премиер и с агресивно изказване към мен", посочи още той.

Попитан дали се притеснява от разследванията, Цветанов отговори, че никога не е ползвал МВР за политически цели.

"Политическите ни опоненти са доста обвързани във времето със сериозните организирани престъпни групи. Това е атака към мен според тях, но те не знаят, че това е атака към държавността в България", смята Цветанов.

Той припомни думите на главния прокурор от миналата седмица, че експертизата още не е готова и няма доказани незаконни подслушвания. 

"Няма и да се намерят такива, защото просто никога и по никакъв повод не е давано такова разпореждане, както от министъра на вътрешните работи, така също и от съответните ръководители на СДОТО", категоричен бе бившият МВР шеф.

Там той обяви, че няма логика да бъде арестуван и определи, че ще бъде задържан, "повече като вестникарски".

В края на миналата седмица обвинител №1 в държавата обяви, че прокуратурата е поискала снемане на депутатския имунитет на депутата от ГЕРБ и бивш вътрешен министър. Днес Цветанов коментира, че внесените анонимни сигнали от лидера на БСП Сергей Станишев нямат основание3. 

Цветан Цветанов ще бъде разследван за бездействие, в резултат на което е допуснато подчинени нему длъжностни лица да извършват престъпление.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 10 rate down comment 4
Nikodim
преди 10 години
Честний, доблестний Цецо, вакло агне на българската държавност, ти падаш в гнъсните лапи на прокуратурата. Организираната престъпност ликува.Горко ни !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още