IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови назначения в ръководството на НАП

Заместник-изпълнителен директор на приходната агенция става Галя Димитрова

15:54 | 12.07.13 г.
Нови назначения в ръководството на НАП

Галя Димитрова е новият заместник-изпълнителен директор на Националната агенция по приходите (НАП), съобщават от пресцентъра на институцията.

Димитрова поема ръководството на бизнес процесите и оперативните дейности в агенцията. Ще отговаря пряко за основните функции на НАП – контрол, събиране, обслужване, ревизии при особени случаи и др.

Досега Димитрова оглавяваше териториална дирекция „Големи данъкоплатци и осигурители“ (ГДО) на НАП. Ръководството на това звено се поема от Койка Янева, която е дългогодишен служител на НАП и бивш директор на структурата от 2006 г. до 2009 г.

Илиана Христова, която досега изпълняваше длъжността, е назначена за директор на териториалната структура на НАП в София. Христова е в системата на данъчната администрация от 1995 г. През годините последователно е била главен данъчен инспектор, главен инспектор по приходите, началник отдел „Координация“ в дирекция „Контрол“ на столичната НАП. Преди назначаването си за директор на софийската дирекция на НАП, Илиана Христова беше директор на дирекция „Контрол“ в агенцията.

През май за изпълнителен директор на Националната агенция за приходите беше назначен Бойко Атанасов.

Припомняме, че още в края на май премиерът Орешарски даде заявка за смени по върховете на двете приходни агенции - митниците и НАП. 

Финансовият министър Чобанов също заяви, че дупката в бюджета означава, че има пропуски в работата на администрацията на приходните агенции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още