IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

#ДАНСwithme 40: Полицията проправя път на блокираните депутати с бой*

Протестът се окървави на 40-я ден след началото на шествията срещу кабинета

22:37 | 23.07.13 г. 17
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Блокираният автобус, Снимка: Investor.bg</p>

Блокираният автобус, Снимка: Investor.bg

В 40-ия пореден ден от протестите срещу кабинета „Орешарски“ се стигна до сблъсъци между полиция и протестиращи. Те дойдоха при опит на полицията да осигури коридор, по който да бъде изтеглен автобус, в който по всяка вероятност има депутати.

Протестиращите замерят автобуса с камъни, шишета, яйца, като стъклата на превозното средство са силно изпочупени, видя репортер на Investor.bg. Към момента има няколко ранени от редиците на протестиращите, допълни той.

В опитите си да опазят автобуса, полицаите са направили жива верига. Превозното средство обаче остава блокирано в района на храма "Александър Невски" откъм улица "Московска". 

В сградата на Народното събрание все още има депутати и министри, които днес обсъждаха плановете за актуализация на бюджета. Депутатите от ПГ на ГЕРБ отказват да напуснат парламента, съобщи междувременно „Фокус”. Те са категорични, че не са част от тройната коалиция. Поради тази причина те няма да напуснат парламента заедно с останалите и остават вътре, за да не дразнят хората.

109 са общо блокираните - депутати, министри, журналисти и служители на НС, а в автобуса има около 30 души, сред тях и социалния министър Хасан Адемов, който са обградени от полицейски щитове. 

Сутринта отново протестиращи се събраха пред парламента за сутрешното си кафе, напомняйки на управляващите, че трябва да чуят исканията им за смяна на политическата система у нас. Недоволните организираха символичен 40-дневен помен на кабинета "Орешарски".

Впоследствие протестът се придвижи към Военния клуб, където заместник-председателят на Европейската комисия Вивиан Рединг и президентът Росен Плевнелиев участваха в Граждански диалог като част от инициираните от Брюксел диалози с граждани за бъдещето на Европа.

За поредна вечер се състоя контрапротест в подкрепа на кабинета пред НДК. За пореден път призивът на хората бе да се даде шанс на кабинета и парламента да работят, за да направят решителни промени за по-нататъшното управление на страната. С литературно четене те отбелязаха 71 години от разстрела на Никола Вапцаров.

*Актуално към 23:55 часа 

Още снимки вижте в галерията

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

17
rate up comment 17 rate down comment 2
deant
преди 10 години
Гледам хора на протеста - програмисти, мениджъри добре осигурени ... знаем колко пари заплата вземат програмистите, знаем че са и интелигентни хора - това е най-печелившия бизнес в България. Кажи ми според теб Бойко колко плаща на програмистите??? Това са хора вземащи по няколко хиляди лева заплата месечно! И мислиш ли че са толкова *** програмистите да участват на протест рамо до рамо с платени ***?!!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 17
LuckyYou
преди 10 години
Очакваше се да се лее кръв. То е нормално. Бойко видя, че не става по мирен начин, сега плати да се лее кръв. Аз лично го очаквах. Този човек е способен на ВСИЧКО, за да се върне на власт. А вие седесари, вие ще го върнете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 13 rate down comment 2
jjelev2
преди 10 години
Българино стани и тези олигарси премахни, Демокрация без кръв няма сега трябва всички да сме единни и да докажем на света, че България е на българите!!!http://pari-oligarsi.blogspot.com/2013/07/10-1997.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 5 rate down comment 13
Сините камъни
преди 10 години
Кажи къде има повече информация, да ги спрем!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 15 rate down comment 15
Сините камъни
преди 10 години
Ти си гледал февруарския филм, когато мръсно червените спретнаха едно странно покачване на сметките за тока, за да свалят ГЕРБ. А надеждата умира последна!Така, че, ОСТАВКА!!!!!!!!!Не искаме заем, който ще ни струва най-малко 50 милиона на година , плюс покачване на лихвения %, което пък ще изстиска хората с кредити около 270 милиона!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 11
Hammer
преди 10 години
Шпоно, извинявай, исках да ти дам плюс на коментара, но без да исках съм натиснал друго и съм те докладвал за нереден коментар, моя грешка. Пиша от айпад и понякога правя такива глупости. Извинявай още веднъж.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 13 rate down comment 15
bgMan
преди 10 години
Императоре, къде си бе?Дават българска земя за милиони левове на мюсюлмани а се пъчат като патриоти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 18 rate down comment 18
bgMan
преди 10 години
Научихте ли за спешен проектозакон готвен от няколко депутати (един от тях е Павел Шопов), с който се урежда връщането на вакъвски имоти и стотици декари българска държавна земя на уахабитското мюсюлманско общество в България?Малко са им само протести. Трябваше навремето да ги избесят публично по улиците та днес да не са толкова нагли и арогантни. Престъпни псевдосоциалисти наслаждаващи се на сигурността, която демократичните ценности им осигуряват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 20 rate down comment 21
deant
преди 10 години
много си зле братле... ама хайде вярвай си, че цяла българия иска тази тройна коалиция, само 3000 не я искали. Вярвай... то дори оня чумавия Волен се загуби нещо май напоследък...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 12 rate down comment 7
ventsislav.dyackov
преди 10 години
Овчаров, подозирам, че това, което вменяваш на "журналетата" за полицейски палки, е израз на садистичните наклонности на "мъжете в униформи" и нищо чудно да е истина. Но поразрови по сайтовете да погледаш и малко видео, че човек от място не е в състояние да види всичко, еле пък в оная тъмница, дето пази от хорските очи любимите ти представители на органите на реда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още