IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Транспортният министър освободи директора на Летище Пловдив*

Новият директор на летището Иван Карнабитов готви нова стратегия за развитието на аерогарата

12:52 | 09.09.13 г.
Транспортният министър освободи директора на Летище Пловдив*

Без официално представени мотиви министър на транспорта Данаил Папазов освободи директора на Летище Пловдив Дойчин Ангелов. На негово място е назначен Иван Карнабитов, който допреди месеци заемаше поста директор на Търговския отдел на аерогарата.

Новият ръководител на пловдивското летище обясни, че основен приоритет в работата му ще бъде връщането на община Пловдив във фонда за развитие на летището.

"Участието й е важно не толкова за аеропорта, колкото за самия регион, тъй като само от една авиолиния седмично пристигат по 30 хил., които харчат парите си тук", коментира Карнабитов.

По думите му до месец ще бъде готова новата стратегия за развитието на летището.

"Не очаквам да е лесно, тъй като авиацията е сложен бизнес, а България е непопулярна дестинация", каза още новият директор. 

С протоколно решение на ресорният министър Папазов в Съвета на директорите е назначена и Иванка Петкова.

По рано днес Дойчин Ангелов разясни, че Ангелова е била сътрудничка на бившия министър Петър Мутафчиев и е била в борда на директорите на летището до 2009 г. "Но тя не е позната в системата и е външен човек", коментира Ангелов.

По времето на предишния директор бяха откирти целогодишни редовни линии за първи път в историята на летището. В момента функционират три редовни полета всяка седмица от Лондон до Пловдив и обратно и два полета от Франкфурт до Пловдив и обратно.

"Единственото, за което съжалявам, е, че за изминалия период, въпреки усилията ми, не успяхме да повишим заплатите на персонала, но за сметка на това в дружеството не е имало съкращения", коментира Дойчин Ангелов.

За 2012 г. през пловдивския аеропорт са преминали над 90 хил. пътници. Общо от пускането на първата редовна линия през 2010 г. досега са минали над 180 хил. пътници.

*Актуализирана към 15:16 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още