IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 1,3 млн. лв. струва охраната на протестите

Наложило се е командироването на 3660 полицаи от 21 дирекции на МВР, съобщи министър Цветлин Йовчев

14:05 | 13.09.13 г.
Над 1,3 млн. лв. струва охраната на протестите

Над 1,3 млн. лв. извънредни разходи е направила държавата за охраната на протестите в София за периода 14 юли - 5 септември. Това заяви днес по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, предаде БТА.

Покрай протестите срещу правителството, които вече продължават 91 пореден ден, се е наложило да бъдат командировани 3660 полицаи от 21 дирекции на МВР в страната. По думите на ресорния министър това е струвало общо 202,3 хил. лева. Тази сума е част от посочените над 1,3 млн. лв., допълни той.

За извънреден труд на полицаи от София са платени над 1,17 млн. лв. В тази сума влиза горивото, светлоотразителните жилетки и други напрвени разходи.

"Извънредният труд се плаща редовно, а скоро ще бъдат раздадени и наградите на полицаите", посочи министърът.

Припомняме, че в началото на месеца стана ясно, че част от извънредния труд на служителите на вътрешното министерство, участвали в охраната на протестите, ще бъдат заплатени под формата на парична награда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още