IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повече пътници на Летище София през август на годишна база

Авиогарата отчита ръст на пътниците, туристическите чартърни полети, както и трафика по международните редовни линии

12:27 | 16.09.13 г.
Повече пътници на Летище София през август на годишна база

През август пътниците, преминали през Летище София са с 2 хил. души повече спрямо същия месец на предходната година. Общият брой на пасажерите за периода е 338 481 спрямо 336 422 за август 2012 г., съобщават от пресцентъра на най-голямата авиогара у нас.

Според изчисленията регистрираният пътникопоток през летището през август е с общо 0,6% повече спрямо предходния период.

Трафикът по международни редовни линии е нараснал с 2%, достигайки общо 309 930 пътници за месеца, допълват още от летището.

Значително увеличение от почти 50% се наблюдава при пътувалите с туристическите чартърни полети.

Същевременно пътниците по вътрешни линии са намалели с 14 на сто.

Излетелите и кацнали самолети са 3 660 - 368 по-малко спрямо миналогодишния период, което е спад с 9% на годишна база. Броят на полетите по международни редовни линии е намалял със 150 поради оттеглянето на авиокомпанията Niki и фалита на Aerosvit, уточняват от летище София.

Два пъти повече са изпълнените сезонни чартъри през месеца спрямо миналогодишния период. По-малък е броят на обслужените полети по вътрешни линии, както и в сектора на бизнес авиацията и карго превозите.

През изминалия месец на Летище София са обработени 1 237 т товари и поща, с което е регистриран ръст от 1,3% в сравнение с карго обемите от август 2012 г. Увеличението на въздушните пратки, превозени със специализирани товарни самолети за месеца, е от 4% спрямо миналата година.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:20 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още