IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът няма планове за отмяна на винетната система

Ако тя се запази, ресурсът за поддръжката на пътищата ще бъде ограничен, призна вицепремиерът Бобева

16:58 | 24.09.13 г.
Кабинетът няма планове за отмяна на винетната система

Няма планове за отмяна на винетната система, категоричен бе председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Стефан Чайков.

Той участва в дискусионен форум "Строителството през 2014 г. Европейските перспективи и предизвикателства пред икономиката и строителството" в контекста на новия програмен период от 2014 до 2020 г., на който отговаряше на въпроси от страната на представители на транспортния бизнес.

Вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева обясни, че ако се запази винетната система, ресурсът за поддръжката на пътищата ще бъде ограничен. Въпреки това тя бе категорична, че правителството няма планове за тотална подмяна на винетната система с републикански фонд.

Чайков обясни, че има идея за създаването на фонд, който да се формира от акциза върху горивата, а с негова помощ ще има възможност за предварително планиране на средствата, които ще се изразходват за поддържане на републиканската пътна мрежа. Това е политическо решение, което на този етап не стои, допълни той.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още