IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Осигурени са 60 млн. лева за зимна поддръжка на пътищата

Министерството на регионалното развитие разработва план за спешна рехабилитация на мрежата в най-лошо състояние в страната, съобщи Десислава Терзиева

12:13 | 03.10.13 г.
Осигурени са 60 млн. лева за зимна поддръжка на пътищата

Кабинетът осигурява 60 милиона лева за зимна поддръжка на пътищата, заяви днес във Варна министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, цитирана от БТА. Тя уточни, че подготовката за посрещането на снега вече е започнала и до края на октомври трябва да бъдат осигурени необходимите материали за чистенето на мрежата.

Терзиева каза, че през последната десетдневка на месеца ще бъде свикана национална среща, на която ще бъде представена готовността на всички областни пътни управления за зимата. По думите й са осигурени и 3,5 милиона лева за "изкърпване" на пътищата в най-лошо състояние и за полагане на маркировка, преди да започне зимата.

Министерството на регионалното развитие разработва план за спешна рехабилитация на мрежата в най-лошо състояние в страната, допълни Терзиева. По думите й оценката на пътищата ще се прави по специална методика.

Парите за ремонтите ще бъдат осигурени от държавния бюджет за следващата година. Според Терзиева през 2014 г. държавата трябва да намери средства и за ремонт на мостовете в най-тежко състояние в страната, които са около 100.

Пред медиите Терзиева съобщи, че до края на месеца ще бъдат пуснати в действие рехабилитираните пътища Девня-Варна и Белослав-Варна. Тя уточни, че е направен ремонт на 22 километра, а реализираната инвестиция е над пет милиона лева.

Терзиева каза още, че заедно с министъра на транспорта Данаил Папазов са внесли предложение до Министерския съвет през следващия програмен период държавата да съфинансира с до 50 на сто някои от пътните проекти. По думите й в списъка с такива обекти е и автомагистрала "Хемус".

Във Варна министърът участва в Шестата национална конференция за пътища, която е с международно участие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:20 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още