IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орешарски: Вотовете не ме притесняват, тъй като тезите не са особено състоятелни

Ако вотът беше таен, сигурно гласовете в подкрепа на правителството щяха да са повече, смята премиерът

15:17 | 17.10.13 г.
<p>
	Снимка: <em>БТА</em></p>

Снимка: БТА

Ако вотът беше таен, сигурно гласовете в подкрепа на правителството щяха да са повече. Това заяви премиерът Пламен Орешарски, след като депутатите отхвърлиха втория вот на недоверие срещу правителството.

„На този етап вотовете не ме притесняват особено и не отнемат много време да се готвят отговорите, тъй като тезите не са особено състоятелни. Може би след време, като направим повече грешки, а грешки ще има, може би тогава ще отнемат повече време вотовете, за да се обяснят и положителните неща, които са свършени”, коментира той.

Орешарски призна, че е чул неофициално за готвения трети вот на недоверие, който ГЕРБ се готви да внесе, но за премиера „важното е да си върши работата, „а другото са подробности”.

Дори и да реализираме всичките си програмни намерения, едва ли ще успее да преодолеем всички регионални различия, но важното е да обърнем тенденциите и да спре раздалечаването между големите центрове и останалите населени места, защото това заплашва икономическото развитие на страната, коментира още премиерът по повод отхвърления вот на недоверие за провал в регионалната политика.

По думите му регионалните различия започват да се задълбочават от края на 70-те и началото на 80- те години насам.

Днешната регионална политика вероятно е резултат от грешки, правени  по време на дореформения период и след него, но ние уверяваме всички, които ни подкрепиха, че ще продължим да работим за по-балансирано развитие на регионите, заяви той.

В същото време Пламен Орешарски коментира, че има проблеми с финансовото състояние на НЗОК, но на този етап не е убеден, че ще има актуализация на бюджета на касата. Все пак той увери, че ще се потърси решение на проблема до края на годината.

Повече новини за България прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още