IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петър Стоянович смени ръководството на НДК

Новият борд ще се заеме с пълна финансова ревизия на двореца на културата заради натрупани разходи за милиони лева

12:16 | 06.11.13 г.
Петър Стоянович смени ръководството на НДК

Министърът на културата Петър Стоянович смени целия състав на Съвета на директорите на Националния дворец на културата. Информацията потвърди самият той пред БНР.

Той аргументира решението си да смени ръководството на НДК, като обясни, че през годините институцията е натрупвала „плашещи разходи" за милиони лева, които поставили него, министерството и българската държава пред доста сериозни проблеми.

Министърът уточни, че става дума за натрупване през годините, а не само за една-две.

Първата задача на новия борд е да направи пълна финансова ревизия. „След това новото ръководство трябва да направи един много сериозен преглед на творческата дейност на НДК“, уточни той.

С неговата заповед се прекратяват договорите за управление на Тодор Влайчев, Ивайло Георгиев, Стоян Стоянов, Радка Петрова и Митко Тодоров.

Митко Тодоров, Радка Петрова и Стоян Стоянов бяха назначения на министъра на културата по времето на ГЕРБ Вежди Рашидов, останалите в екипа бяха назначени преди това.

Припомняме, че през февруари тази година управлението на културия дворец премина в ръцете на Министерство на културата, докато преди това беше под шапката на финансовото министерство.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още