IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Управляващите видяха метеж срещу НС, опозицията пак призова за оставка на кабинета

Мнозинството превърна площад Народно събрание в гладиаторска арена, заявиха от ГЕРБ

11:09 | 13.11.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Управляващите видяха метеж срещу НС, опозицията пак призова за оставка на кабинета

"Оставката на правителството е единственият полезен ход в момента. Не се превръщайте в узурпатори и диктатори. Единственото и най-добро е да си подаде оставката незабавно. Господин Орешарски, подайте си оставката незабавно", завърши Караянчева.

ГЕРБ организира в събота в 12 часа национален митинг в Пловдив с искане за оставка. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов днес в парламента. Той дойде в сградата за първи път от седмици, изказа се пред журналисти и си тръгна.

По негови думи хиляди хора са призовали партията да оглави антиправителствените протести и да се намеси в тях.

Той отхвърли всички твърдения, че вчера ГЕРБ умишлено са организирали метежи срещу парламента. Подобни твърдения изказаха днес лидерите на ДПС и БСП по повод вчерашните сблъсъци на протестиращи с полицията.

„Всичко, което говорят в НС, са триковете на Държавна сигурност. На бялото да кажат черно“, защити се Борисов.

По негови думи сегашното управляващо мнозинство се опитва да припише на ГЕРБ собствените си действия от февруари. Според Борисов тогавашната опозиция е организирала метеж срещу него. „По никакъв начин не си приписваме това, което правят студентите, това което правят протестиращите. Манипулации и лъжи в тази посока изобщо не ги приемам“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Той обясни, че митингът на ГЕРБ няма да е в София, защото в града има достатъчно митинги и партията не иска да пречи на студентите и другите, които нямат нищо общо с партията.

Според Борисов вчера на улицата не е имало ултраси, а полицията е блъскала граждани.

ГЕРБ няма засега да внасят нов вот на недоверие, стана ясно още от думите на лидера на партията.

„Аз толкова нагли хора не съм виждал. Те няма никога да дадат оставка, защото в момента са се впили във всички обществени поръчки. Тях ги е страх да направят избори“, каза Борисов. Отдавна мина подходящия момент, заяви той на въпрос дали е подходящ моментът за оставка.

Борисов отново заяви, че „Атака“ крепи парламента и вчера лидерът им Волен Сидеров е скрепил кворума, за да може да се избере зам.-председател на НС.

*Допълнена с изказването на Бойко Борисов към 11.50 часа

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 2
Hahoto
преди 10 години
Ако Първанов, наистина е препоръчал Борисов на Бриго, който го е довел в НДСВ и го е пуснал по пътеката на политиката. http://***.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2436003То тогава битката е да се свали Станишев, Първанов да поеме БСП и да се направи една Червено-Герберска коалиция - "В името на народа". Доколко е логично и вярно това, предстои да видим. "Театърът на абсурда" продължава, артистите са добре познати и доста омръзнали. Но явно има платени нервни зрители, има и любители на пиеси, има и малък процент, който си гледа профита ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
SSIW
преди 10 години
http://***.vsekiden.com/143114
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 28 rate down comment 1
индианеца
преди 10 години
г-н Местан да не се жалва от метежи, че и той е на власт балгодарение на такъв.А, и най-добре да отговори КЪДЕ е Бисеров.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
stoiloff
преди 10 години
Гладиаторите възстават!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още