IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръководството на "Пристанище Русе" се амбицира за привличането на нови товари

Готвят "Пристанищен комплекс - Русе" за най-големия логостичен център у нас за съхраняване и разпределение на селскостопанска техника

17:54 | 22.01.14 г. 1
Ръководството на "Пристанище Русе" се амбицира за привличането на нови товари

Ръководството на "Пристанищен комплекс - Русе" има намерение тази година да превърне терминала в най-големия логостичен център в България за съхраняване и разпределение на селскостопанска техника. За това заяви директорът на "Пристанищен комплекс - Русе" ЕАД Николай Найденов, предаде БТА.

Той добави, че се водят преговори с няколко големи фирми в бранша, но те са все още на предварителен етап и тепърва ще се очакват резултати.

Идеята ни е да привлечем товари и на румънски фирми, тъй като нашето пристанище се намира най-близо до Букурещ, каза още Найденов.

Порт "Русе-Изток" разполага с 500 декара оперативна площ и още 300 декара складови помещения.

Близо 600 хил. лв. е печалбата на дружеството за миналата година. От тях 240 хил. лева са резултат от основната дейност - претоварване, съхранение и други услуги, а останалата - от продажбата на активи след концесията на терминал "Русе-Запад", което е с 90 хил. лв. повече в сравнение с 2012 г.

Общият товарооборот за миналата година на "Пристанищен комплекс - Русе" ЕАД, който е оператор на терминали "Русе-изток", част от "Русе-център", Тутракан и Силистра, възлиза на 589 000 тона.

Насипните товари са с 80 процента дял - въглища, зърно, фуражи, химикали, а генералните - 20 процента - метали, машини и техника. В сравнение с 2012 г. се отчита спад с около 150 000 тона товари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 4
Stoqn_Trakiev
преди 10 години
Като сме накрая на реката и не можемм да привлечем товари .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още