IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият участък от Западната дъга ще е готов до лятото

До дни ВАС ще се произнесе за процедурата за избор на изпълнител за втория участък

13:42 | 23.01.14 г.
<p>
	Строежът на Западната дъга върви по план. Снимка: <em>АПИ</em></p>

Строежът на Западната дъга върви по план. Снимка: АПИ

Първият участък от Западната дъга на околовръстното шосе на София ще бъде готов през юли 2014 г., съобщиха днес регионалният министър Десислава Терзиева и председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” Стефан Чайков.

Двамата инспектираха строителството на отсечката и констатираха, че изграждането й върви по план, предаде БТА.

Западната дъга на Софийския околовръстен път е продължение на автомагистрала „Люлин” и е част от коридор IV на Трансевропейската транспортна мрежа, свързваща Видин с Кулата.

Предстои Върховният административен съд (ВАС) да се произнесе за процедурата за строителството на втория участък от пътната отсечка – от р. Какач до Северната скоростна тангента. Поръчката за избор на изпълнител беше прекратена още миналата година от Комисията за защита на конкуренцията, но решението й се обжалва пред съда.

Очаква се решението на ВАС да излезе до дни.

Министър Терзиева каза по време на инспекцията, че предстои да се вземе решение дали пътната агенция ще кандидатства с проекти за ремонти на пътища втори и трети клас, които да се финансират от заложената в бюджета нова инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите", или областните управители сами ще предлагат проекти.

Проектите ще бъдат обсъдени на заседание на междуведомствен съвет в края на този или началото на следващия месец, допълни Терзиева.

Регионалното министерство ще кандидатства за финансиране със средства от програмата със своя програма на стойност около 35 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още