IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община готви мащабни ремонти на училища и театри

Общината е пуснала обществена поръчка за избор на изпълнител, който да подготви проектите

15:22 | 24.01.14 г.
Столичната община готви мащабни ремонти на училища и театри

Столичната община е обявила обществена поръчка за изготвяне на инвестиционни проекти за основен ремонт и реконструкция на общински образователни, културни и социални институции. Ремонтните дейности ще бъдат извършени в новия програмен период до 2020 г. Това става ясно от обява, качена на официалния сайт на общината.

Обществената поръчка за избор на външна фирма, която да изготви инвестиционните проекти, се финансира със средства от ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

Тя е разделена на три обособени позиции: инвестиционни проекти за ремонт на образователни институции, сред които училища и детски градини, за културни – главно театри, и за социални институции.

От документацията на процедурата става ясно, че трябва да бъдат изготвени инвестиционни планове за  ремонт на училища и детски градини в районите Красна поляна, Надежда, Връбница и Илинден.

По отношение на инфраструктурата в сгради със социално значение трябва да бъде изготвен план за ремонта на Центъра за временно настаняване „Света София“ и Кризисен център за деца в риск „Вяра, надежа и любов“.

Що се отнася до сградите с културна стойност трябва да бъде направен ивестиционен план за Театър „София“, „Куклен театър“, Столичен куклен театър и Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий“.

Прогнозната стойност на проекта е 400 хил. лева без включен ДДС.

При изготвянето на инестиционните проекти ще се спазват изискванията за енергийна ефективност, икономия на енергия. В процедурата могат да участват български и чуждестранни физически или юридически лица, както и техни обединения. Участникът не трябва да бъде осъден с влязла в сила присъда.

Освен това кандидатите за процедурата не трябва да бъдат обявени в несъстоятелност. Участниците не трябва да имат задължения към държавата или дадена община по ДДС. Те трябва да представят и доказателства за реализиран оборот, който да надхвърля прогнозната стойност за поръчката. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:26 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още