IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Превозвачи готвят нова блокада на българо-турската граница

Настояват до понеделник да се проведе среща по казуса с разрешителните

13:02 | 07.02.14 г.
Превозвачи готвят нова блокада на българо-турската граница

Превозвачи ще блокират граничните пунктове с Република Турция в понеделник, 10 февруари, ако дотогава не се проведе среща между българската и турската администрация за решаване на проблема с разрешителните. Това се посочва в писмо на Съюза на международните превозвачи и Националното сдружение на българските превозвачи до министъра на транспорта Данаил Папазов.

В писмото от бранша уведомяват за предстоящо блокиране на граничните пунктове с Турция и преустановяване на движението на товарни автомобили в двете посоки, считано от 8.00 часа на 10 февруари 2014 г., съобщава агенция "Фокус".

"Напрежението от създалата се ситуация поставя българския превозвач в неравноправно положение. Особено тежко се понася това обстоятелство от малките превозвачи, които разчитат само на двустранните транзитни разрешителни", се казва в писмото.

"В случай, че до 24.00 часа на 9 февруари 2014 г., неделя, не бъде организирана двустранна среща за решаване на проблемите на превозвачите, двете браншови организации ще бъдат принудени да предприемат мерки, с които да защитят интересите на българските превозвачи, като за тази цел ще бъдат блокирани граничните пунктове с Република Турция", се казва в писмото, подписано от Ангел Траков, председател на УС на Съюза на международните превозвачи и Александър Чакъров, председател на УС на Националното сдружение на българските превозвачи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още