IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българските превозвачи чакат до днес отговор на въпросите си

Турската страна била съгласна на преговори при условие, че получи исканите разрешителни, коментира Миролюб Столарски

11:02 | 11.02.14 г.
Българските превозвачи чакат до днес отговор на въпросите си

Българските превозвачи очакват да получат отговори на въпросите с издаването на разрешителни днес, след като вчера вицепремиерът Даниела Бобева изпрати писмо до турската администрация, с което настоява за незабавна среща между двете страни по въпроса.

„Това не е ултиматум. Турската страна знае проблемите, но не отговаря на исканията за среща“, коментира в ефира на Bulgaria On Air председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт. Той подчерта, че има насрочена среща за 21 февруари, за която няма потвърждение, че ще се състои. Освен това турската страна била поставила условие, е ще вземе участие при условие, че получи исканите 125 хиляди разрешителни от България.

Столарски подчерта, че няма разделение на малки и големи превозвачи, въпреки че имало опит да бъде направено подобно - от турска страна издавали разрешителни само на големите превозвачи. Нещо повече представителите на големите фирми били готови да предоставят своите разрешителни на малките превозвачи, а от вчера и те спрели да пътуват в знак на солидарност.

Столарски подчерта, че превозвачите няма да протестират в сряда пред парламента, тъй като държавата е взела отношение по въпроса.  

„В сряда няма да протестираме в София, защото условието беше, че ще има протест, ако правителството не вземе решение“, подчерта председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт.

Според него решението може да бъде намерено, ако българската страна устои на натиска.



 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още