IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови разкрития - трето лице участвало в атентата в Сарафово

Заради това се бави внасянето на обвинителния акт в съда, обясни главният прокурор Сотир Цацаров

11:03 | 20.02.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Нови разкрития - трето лице участвало в атентата в Сарафово

В атентата на летище Сарафово край Бургас е участвало пряко и трето лице освен двамата, установени досега, заяви главният прокурор Сотир Цацаров. По думите му третото лице не е било известно досега. Обвинител №1 допълни, че е изпратена нова съдебна поръчка.

"Това не означава, че внасянето на обвинителния акт се отлага за неопределен период от време, напротив, това означава, че ще ни е необходимо още малко време. Ще разполагаме с далеч повече доказателства. Досега бяха установени две лица, вече са три", посочи Цацаров.

Той отбеляза, че все още няма отговор на запитването, изпратено от българските власти за първите двама, заподозрени в участие в атентата, които да бъдат предадени на България, за да бъдат съдени тук.

Още през юли МВР съобщи, че са идентифицирани двамата души, за които се предполага, че са свързани с атентата срещу автобуса с израелски туристи на летището в Бургас.

Това са Мелиад Фара (Meliad Farah, известен също като Hussein Hussein), роден на 05.11.1980 г., австралийски гражданин, и Хасан Ел Хадж Хасан (Hassan El Hajj Hassan), роден на 22.03.1988 г., канадски гражданин, съобщи тогава МВР. При пребиваването си в България те са се регистрирали в хотели и квартири с фалшиви самоличности, като са наемали и автомобили, смятат разследващите.

През септември главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че обвинителен акт за атентата в Сарафово вероятно ще бъде внесен до края на март 2014 година.

При атентата в Бургас на 18 юли 2012 г. беше взривен автобус с израелски туристи. Загинаха петима израелци и българският шофьор на автобуса. Над 30 души бяха ранени.

Още новини от България четете в Dnes.bg.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Tony
преди 10 години
"Той отбеляза, че все още няма отговор на запитването, изпратено от българските власти за първите двама, заподозрени в участие в атентата, които да бъдат предадени на България, за да бъдат съдени тук."Няма и да има, ако не представите доказателства на тези Бели Държави! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още