IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световната банка ще консултира МЗ за здравната стратегия

Чакаме препоръки за реформа на фармацевтичния сектор и въвеждането на диагностично-свързаните групи

16:12 | 02.04.14 г.
Световната банка ще консултира МЗ за здравната стратегия

Световната банка ще консултира Министерството на здравеопазването (МЗ) по изготвянето на Националната здравна стратегия 2014-2020 г., съобщават от пресслужбата на кабинета.

Здравното министерство ще получи експертна техническа помощ по два ключови за здравната реформа въпроса - реформиране на фармацевтичния сектор и прилагането на системата на диагностично-свързаните групи. Международната финансова институция ще разработи и анализ за финансирането на здравеопазването в България.

Партньорството със Световната банка предоставя на страната ни възможност да се възползва от опита и експертизата на международната финансова институция за разработване и прилагане на стратегии и програми в сектори, подкрепяни от оперативните програми, финансирани от Структурните фондове на ЕС, уточняват от пресслужбата.

Съгласно посоченото решение на Министерския съвет финансовият ресурс се осигурява от оперативна програма „Техническа помощ".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още