IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Самоличността на атентатора от Сарафово е установена

Новите разкрития около атентата обаче не могат да бъдат представени на този етап, заяви Сотир Цацаров

16:32 | 04.04.14 г.
Самоличността на атентатора от Сарафово е установена

Прокуратурата е установила нови данни за националността и самоличността на терориста, който взриви автобус с израелски туристи на летище Бургас през юли 2012 година. 

Това съобщи в крайморския град главният прокурор Сотир Цацаров.

Няма данни за участие на българи в терористичния акт през лятото на 2012 година, когато след взрив в автобус с израелски туристи загинаха петима израелци и българският им шофьор, а над 30 души бяха ранени.

Главният прокурор заяви, че новите разкрития около атентата не могат да бъдат представени на този етап на медиите и ще станат известни по време на делото.  По новите разкрития се работи с международна правна помощ и с чуждестранни партньори, съобщи БТА.

Внасянето на обвинителните актове за атентата на летище "Бургас" е доста дълъг процес. Намеренията ни бяха към февруари, началото на март да се пристъпи към съдебно разглеждане на дело, но с оглед на последни данни, които в момента са предмет на разследване, ще трябва да търсим малко по-дълъг времеви период, посочи Цацаров.

Той заяви, че целта е да бъде постигнат резултат за съд, а не на някакъв етап делото да бъде спряно или прекратено.

В края на февруари разследването бе удължено с още четири месеца, които изтичат през юли. Най-рано тогава ще бъде внесен и обвинителният акт, при условие че не се стигне до ново удължаване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още