IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пламен Орешарски: Българският пазар е отворен за виетнамски инвестиции

Правителствена делегация е на посещение в азиатската страна

18:45 | 04.04.14 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Пламен Орешарски: Българският пазар е отворен за виетнамски инвестиции

България ще привлича виетнамски инвеститори и ще търси засилване на политическите и икономическите връзки с азиатската страна.

„Радвам се, че в последните години се засилват политическите контакти между България и Виетнам, а още по-радостно е, че има оживление и в бизнеса между двете страни. Надявам се с това посещение да допринесем за по-нататъшно развитие на търговията и икономическото сътрудничество."

Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски в интервю за радио „Гласът на Виетнам“ преди официалното си посещение в Ханой, предава правителствената пресслужба.

„С това показваме, че имаме не само намерения за задълбочаване на политическото сътрудничество, а най-вече установяване на по-тесни икономически контакти", каза още той.

Той изрази надежда виетнамски фирми да проявят интерес към България и да инвестират у нас, но освен това и повече туристи от Виетнам да посещават нашата страна. Според премиера продължаващите добри отношения с Виетнам са ключови с оглед установяването на контакти и с други страни в региона.

„Българският пазар е отворен за Виетнам, за виетнамските инвестиции, за виетнамските търговци. Можем по своеобразен начин да служим като предмостие за виетнамския бизнес в рамките на целия Европейски съюз. Винаги сме подкрепяли Виетнам във взаимоотношенията между страните от Азия и Европа“, подчерта премиерът.

В българската делегация във Виетнам ще участват министърът на земеделието и храните, на културата, транспортният министър и заместник-министърът на икономиката и енергетиката.

В състава на делегацията присъстват и много представители на деловите среди, които се интересуват от бизнес с виетнамски партньори“, заяви още министър-председателят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 2
kalendar
преди 10 години
я пак:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
mktmkr
преди 10 години
Тоя човек съвсем се повреди....те Виетнам се разсипват да инвестира навън. А едно време имаше нещо като авторитет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
индианеца
преди 10 години
Да намине за инвестиции и през другаря Ким, таман му е на път.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
alexx
преди 10 години
В Европа се виждат нон-стоп по форумите на върха - Европейски съвет и прочее. А Виетнам се развива доста добре, пък имат добро отношение към нас, нищо, че ние им се подиграваме, че е ядат кучета. Новите възможности за бизнес са добре дошли и добре правят Орешарски и Плевнелиев, че ходят там. Друг е въпросът какво ще постигнат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
to66e
преди 10 години
Като за една година не са го поканили на едно официално посещение в Европа, сега ще търси инвеститори от Виетнам.......Ако не беше трагично щеше да е смешно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още