IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влагат 34 млн. лв. в ремонт на пътища в Северозападна България

Предвижда се обходният път на Враца да бъде готов в началото на юни

16:13 | 22.04.14 г.
<p>
	Стефан Чайков и&nbsp;<span style="font-size: 12px;">Десислава Терзиева.&nbsp;</span><em><span style="font-size: 12px;">Снимка: Пресцентър АПИ</span></em></p>

Стефан Чайков и Десислава Терзиева. Снимка: Пресцентър АПИ

Общо 34 милиона лева от публичната инвестиционна програма на правителството ще бъдат вложени в ремонт на второкласни и третокласни пътища на областите Враца, Монтана и Видин през тази година. Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, цитирана от БТА.

9 милиона лева от общата сума са само за област Враца, уточни Терзиева. Днес тя и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков направиха първа копка на рехабилитацията на второкласния път II-13 Криводол-Девене- Борован.

По проекта се предвижда основен ремонт на участъци от второкласния път от границата на област Монтана през Криводол, Девене до Борован с обща дължина 19 километра, като ще бъде извършен и ремонт на мост над река Ботуня. „Второкласният път е най-пряката връзка на област Плевен през Бяла Слатина и Криводол с област Монтана и главен път Е-79 към Дунав мост-2 във Видин“, отбеляза Терзиева.

Строителните дейности в размер на близо 10,2 млн. лева ще се извършат с подкрепата на оперативна програма "Регионално развитие". Изпълнител на проекта е сдружение "Пътища Северозапад 2012".

По-рано днес министърът на регионалното развитие провери изпълнението на строителството на обходния път на Враца, който свързва второкласния път II-15 от Оряхово с главния път Е-79, като заобикаля града. Пред журналисти Терзиева посочи, че е доволна от състоянието на строителните дейности и допълни, че строителите са уверили, че пътят ще бъде готов за 1 юни. 

Вторият етап на обходния път на Враца с дължина около 7 километра се изпълнява също с подкрепата на оперативна програма "Регионално развитие". Общата стойност на проекта е над 17 млн. лева. Трасето на пътя, което включва пътен възел с подлез, три кръстовища и железопътен прелез, вече е изградено и върху част от него е положен и първият пласт асфалтово покритие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още