IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предстои да бъдат рехабилитирани два пътни участъка в Шуменска област

Предвидените проекти в Североизточна България са 1110, като за тях са отпуснати близо 1,3 млрд. лв., заяви министърът на Регионалното развитие Десислава Терзиева

18:42 | 28.04.14 г.
Предстои да бъдат рехабилитирани два пътни участъка в Шуменска област

Предстоят съвсем скоро да бъдат рехабилитирани два участъка в Шуменска област по програмата "Транзитни пътища V", заяви министърът на Регионалното развитие Десислава Терзиева в Шумен. 

Единият е шести километър от Велики Преслав, а другият е участъкът Велики Преслав-Драгоево-Смядово. Този път е в много лошо състояние и се нуждае от ремонт.

Терзиева заяви, че предвидените проекти в Североизточна България са 1110, като за тях са отпуснати близо 1,3 млрд. лв. Областите, които се включват в региона, са Шумен, Варна, Добрич и Търговище.

„През последните 4 години имаше диспропорция в регионите“, каза Терзиева. Тя уточни, че пари са се наливали в големите градове за сметка на малките. Това трябва да се промени и се работи в тази насока.

Над 8 млн. и половина се отпускат за второкласни, третокласни и четвъртокласни пътища в Шуменска област.

Терзиева допълни и че участъкът Шумен-Белокопитово няма да се замразява. Според нея изпълнението му върви по график. Миналата година са били изплатени над 12 млн. лв. на строителите, които са започнали по-рано строителните дейности. Около 11% е изпълнено от строителството, допълни Стефан Чайков, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна Инфраструктура“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още