IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Терзиева: Инвестираме в малките пътища за намаляване различията между регионите

Новата политика на правителството е свързана с рехабилитация и ремонти на второкласни и третокласни пътища

12:00 | 29.04.14 г.
Терзиева: Инвестираме в малките пътища за намаляване различията между регионите

„Инвестираме в малките пътища за намаляване различията между регионите“, каза в Търговище министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, цитирана от БТА. Тя и изпълнителният директор на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Стефан Чайков посетиха града, за да инспектират строителството на участък от пътя Попово - Търговище - Велики Преслав.

Новата политика на правителството е свързана с рехабилитация и ремонти на второкласни и третокласни пътища, защото те са необходима връзка между населените места и бизнесът има нужда от добре изградена инфраструктура, за да може да се развива. Това ще доведе и до растеж и нови работни места, обясни още министърът.

"Доволна съм от изпълнението на проекта. Трикилометровият участък е важен за безопасното движение на преминаващите", уточни Терзиева.

Стойността на проекта е около 2,5 млн. лв. Парите идват от спестяванията на АПИ от зимната поддръжка.

От Инвестиционната програма на правителството тази година в Търговищка област ще бъдат изразходвани близо 8 млн. лева за рехабилитация на улична мрежа, водопроводи и друга инфраструктура. 

Вчера в Шумен Терзиева заяви, че има диспропорция между регионите. Тя уточни, че пари са се наливали в големите градове за сметка на малките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още