IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виетнамска авиокомпания ще наема български пилоти

Има планове у нас да се обучават виетнамски пилоти и специалисти по ръководство на въздушното движение

18:37 | 16.05.14 г.
Виетнамска авиокомпания ще наема български пилоти

Най-голямата виетнамска авиокомпания ще наема български пилоти. Това съобщи днес във Варна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов на среща с кмета на града Иван Портних, в която участва и посланикът на Виетнам у нас Ле Дък Лиу. Предстои подписване на договора, уточни Папазов, цитиран от БТА.

Сътрудничеството между двете държави в сферата на транспорта предстои да се разширява, допълни Папазов. По думите му има планове у нас да се обучават виетнамски пилоти и специалисти по ръководство на въздушното движение.

Има възможност и за откриване на авиолиния между азиатската страна и София, стана ясно още днес.

Папазов посочи още, че има възможност да бъдат създадени логистични центрове близо до големи пристанища в двете държави, които да подпомагат дистрибуцията на стоки в двете посоки.

По думите му е обсъждана възможността Виетнам да внася у нас "полуфабрикатни" стоки, които да се доработват на място и после да се реализират на пазара в ЕС.

Посланик Ле Дък Лиу допълни, че визитата му е свързана с установяване на партньорски връзки и подписване на меморандум за сътрудничество между българския град Варна и виетнамския Дананг.

Той посочи, че профилите на двата града са сходни, защото имат големи пристанища и туристическият сектор е добре развит.

Културният обмен между Варна и Дананг може да започне още през тази година, посочи виетнамският посланик. По думите му на срещата с кмета Иван Портних е обсъдена възможността виетнамски младежи да учат в местните университети, като интересът е особено голям към медицината.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още