IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Атака иска оставка на кабинета заради Белене, Южен поток и доходите

Не разбирам причините, по които Орешарски отказва да отговори кога ще подаде оставката, каза Волен Сидеров

13:30 | 13.06.14 г. 2
<p>
	Волен Сидеров обяви, че не е &bdquo;златният пръст&ldquo; в НС, крепящ правителството. <em>Снимка: БТА</em></p>

Волен Сидеров обяви, че не е „златният пръст“ в НС, крепящ правителството. Снимка: БТА

"Атака“ иска оставката на кабинета, защото премиерът Пламен Орешарски не се е вслушал в предложенията на партията особено за повишаване на доходите и за реализация на проектите АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“.

Това обясни пред журналисти лидерът на националистите Волен Сидеров, който смята, че след гласуването днес по вота на недоверие, при което националистите подкрепиха вота, станало ясно, че не той е „златният пръст“ в НС, крепящ правителството.

"Златният пръст" на българския парламент в момента е във Вашингтон и получава инструкции от своите началници от ЦРУ. Имам предвид г-н Борисов, тъй като той е там, на килимчето, пред сенатора Маккейн и пред началниците си от ЦРУ, за да уточнят следващите ходове на България, ако не дай боже тя се управлява отново от ГЕРБ", подчерта Сидеров.

По думите му „Атака“ ще направи всичко възможно това да не се случи, но днес станало ясно, че нито ГЕРБ, нито извънпарламентарните партии, "които се правят на опозиция" на това правителство, искат оставката му.

Сидеров обвини лидера на „България без цензура“ Николай Бареков, че "неговите хора" в НС също отсъствали, с което улеснили оставането на Пламен Орешарски на власт.

Националистът продължава да смята, че е възможно да има избори през юли.

"Ако сега кабинетът подаде оставка и се направят всички процедурни ходове, нужни по Конституция, избори може да има най-късно на 27 юли“, каза той, но според него изведнъж всички партии са се изплашили от тях.

"След като това правителство загуби доверие и неговият мандатоносител казва, че то трябва да си ходи, не разбирам причините, по които се бави и г-н Орешарски отказва да отговори на въпросите кога ще подаде оставката“, коментира той.

По думите му заради договорки между партиите, можем да очакваме „генномодифицирани политически продукти“ в следващото Народно събрание.

Сидеров посочи като най-важния въпрос какво ще дойде, след като падне правителството и допълни, че няма да дойде по-добро мнозинство.

Според него няма причини да бъде спиран „Южен поток“ освен геополитическите причини на САЩ.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 10 rate down comment 0
realista
преди 9 години
Като искаш оставка да беше подкрепил вота на надоверие. Бива лицемерие, бива, ама чак пък толква... Руски патриоти....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
SS-23
преди 9 години
Атака иска оставка на кабинета заради Белене, Южен поток и доходите===Вятър и мъгла! Волене, плоско моето момче, много плоско продължаваш да го играеш!В момента имаме много интересна ситуация: политиците знаят, че ние знаем, че те ни лъжат, но не им пука. Ние пък също знаем, че на тях не им пука, и съответно и на нас не ни пука за тях. Омагьосан кръг!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още