IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глобяват изпълнителя на ремонта на трамвайната линия по бул. "България"

Столичната община има сериозни забележки по отношение на качеството на изпълнението на довършителните работи

16:46 | 01.07.14 г.
Глобяват изпълнителя на ремонта на трамвайната линия по бул. "България"

Близо 42 хил. лв. на ден глоба ще бъде наложена на фирмата-изпълнител на рехабилитацията на трамвайната линия по булевард "България" в София, каза заместник-кметът по транспорта Любомир Христов пред БНР.

По негови думи релсовият път е положен, електрическите стълбове са поставени, но Столичната община има сериозни забележки по отношение на качеството на изпълнението на довършителните работи.

Не са направени достатъчно добре спирките, настилките, не са достатъчно стабилни обезопасителните мрежи, проблеми има и с отводнителните съоръжения, обясни Христов.

Трасето трябваше да бъде пуснато в експлоатация от вторник. Но пускът се отлага, докато не бъдат отстранени проблемите по довършителните работи, коментира още той.

„Опасявам се, че ще отнеме поне още седмица, имайки предвид темпото на работа и обема от дейности, които трябва да бъдат изпълнени“, каза той.

На 15 юли ще бъде пуснато движението по новоизграденото кръстовище на Семинарията, информира още Христов. От днес движението е спряно на самото кръстовище и в отсечки от булевард „Пейо Яворов” и улица „Стоян Михайловски” за седем дни. Заради ограничението се променят и линиите на автобусите с номера 88, 94 и 120.

Вече е направен велосипеден пешеходен подлез, подменени са канализацията и осветлението. До няколко дни ще бъде поставена и шумозаглушителна ограда, която ще пази жилищните сгради в района от високите децибели на преминаващите коли.

След 15 юли, когато естакадата трябва да бъде пусната в експлоатация, преминаването оттам ще отнема само две минути.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още