IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Местан: Кабинетът подава оставка следващата седмица

С никакви технически ходове не трябва да се допуска преосмислянето на края на мандата на 42-то НС, заяви лидерът на ДПС

12:28 | 18.07.14 г. 4
Местан: Кабинетът подава оставка следващата седмица

Лидерът на ДПС Лютви Местан разсея съмненията, че правителството няма да подаде оставка в обявените срокове.

Той изрази изненадата си от това, че някой се опитва да внушава обратното. Местан беше категоричен, че договореностите при президента ще бъдат спазени и следващата седмица кабинетът ще се оттегли.

Местан припомни, че самият премиер е конкретизирал, че ще подаде оставка в периода между 21 и 25 юли.

„Това е следващата седмица. Няма Бог знае какво значение дали ще е 22-и, 23-и или 24-и, ще бъде през един от тези дни“, беше категоричен лидерът на ДПС. Той допълни, че на 6 август ще се разпусне парламентът и ще се върви към назначаване на служебно правителство.

„Не мога да си обясня как и защо някой внушава тезата, че този казус е неясен и едва ли не се явява в ролята на този, който ще предизвика края на кабинета“, каза още Местан.

Ден по-рано председателят на парламента Михаил Миков обяви, че ако правителството не подаде оставка, има и "други начини".

Лидерът на ДПС заяви готовност партията му да участва във всякакви консултации за дневния ред. Според него, ако се налага, трябвало да има извънредни заседания, включително и среднощни, и дори през уикенда.

"Но искам да предупредя – с никакви технически ходове не трябва да се допуска преосмислянето на края на мандата на 42-то НС. Каквото има да се случва, трябва да се случи през следващата седмица“, каза той.

Местан обяви, че партията му продължава да отстоява позицията за актуализация на бюджета на НЗОК и на републиканския бюджет. Според него в документите трябвало да се отрази и истинското състояние на дефицита.

„Ние се явяваме един вид между чука и наковалнята, между ГЕРБ и БСП“, каза лидерът на ДПС. Според него и двете страни трябва да имат малко по-разумен подход и в актуализирания бюджет да отразят „коректни параметри на реалното състояние на изпълнението на бюджетните приходи и на очертаващия се дефицит“.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 1
Eon
преди 9 години
240 депутата в български парламент. От тях най-правилен изказ и български език има турчин... срам, срам...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
polki
преди 9 години
пишете на български език с български думи ....................... не всички разбираме арабски и е редно, или да има превод, или да се трият подобни коментари в българските форуми
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
polki
преди 9 години
Целия зор на Местан е изборите да са на 5-и октомври когато има някакъв байрям и много изселници ще са в България за да гласуват за нов парламент. Дано се намери начин да се осуетят изборите на тази дата и те да се проведат на 12-и октомври...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
forexboy
преди 9 години
"Аллах акбар!", Местане!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още