IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брюксел настоява България да промени законодателството за водите

В противен случай срещу страната може да бъде заведено дело в Съда на ЕС

16:26 | 25.09.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Брюксел  настоява България да промени законодателството за водите

Европейската комисия поиска от  България промени в  законодателството ѝ в областта на водите. Измененията трябва да гарантират, че се забранява снабдяването с вода за консумация от човека, която представлява потенциална опасност за човешкото здраве, или че използването ѝ ще бъде ограничено.

Съобщението е публикувано в оповестения днес от ЕК списък с наказателни процедури за различни страни членки. Днес Комисията прие 147 решения, включително 39 мотивирани становища и 4 решения за завеждане на дело срещу държави в общността. 

ЕК е пратила на страната ни две мотивирани становища във връзка със законодателството ѝ в областта на водите.

Първото е за пропуски при въвеждането на Рамковата директива за водите в националното законодателство. Второто становище се праща, тъй като законодателството ни не е приведено в пълно съответствие с Директивата за питейната вода, чиято цел е опазването на човешкото здраве от неблагоприятните ефекти на заразяването на вода, предназначена за консумация от човека.

Въпреки че България е изменила законодателството си и признава повечето от пропуските, тя не е приела всички мерки за отстраняването им, смятат експертите.

Ако в срок от два месеца България не предприеме действия, Комисията може да заведе срещу нея дела в Съда на ЕС, става ясно още от съобщението на ЕК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
П Незнайко
преди 9 години
Не законодателството а ЗАКОНА !!!Народното събрание е законодателството !То също трябва да се промени,но това е друга тема...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още