IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ и Реформаторският блок се събраха на решаваща среща в парламента

Вероятно се разпределят креслата в кабинета

14:52 | 04.11.14 г.
ГЕРБ и Реформаторският блок се събраха на решаваща среща в парламента

Решаващ кръг на преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок за сформиране на кабинета започна в парламента.

За разлика от предишните срещи, този път в разговорите участват лидерите на двете страни – Бойко Борисов и шестимата партийни шефове в десния блок – Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Корман Исмаилов, Борислав Великов и Николай Ненчев.

Очакванията са на днешните преговори ГЕРБ и Реформаторите да обсъдят разпределението на министерските кресла в бъдещото правителство.

По-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви изненадващо, че е готов да приеме премиерския пост, за да няма избори и ако реформаторите го подкрепят.

Няколко часа по-късно, след консултации с президента Росен Плевнелиев, Кънев обясни, че Блокът ще подкрепи кандидатурата на ГЕРБ за премиер, която и да е тя. Освен това стана ясно, че Борисов не му е предложил поста на министър-председател, въпреки че в събота ГЕРБ обяви, че би подкрепил лидера на ДСБ за премиер.

Лидерската среща между ГЕРБ и Реформаторите се провежда ден преди Бойко Борисов да получи от президента мандат за съставяне на правителство.

Още политически новини четете в Dnes.bg
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още