IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лиляна Павлова се заема със спрените европари и пътни проекти

Новият стар регионален министър обеща още спешно да се работи по програма за енергийна ефективност

17:51 | 07.11.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Лиляна Павлова (вляво) и Екатерина Захариева. <em>Снимка: БТА</em></p>

Лиляна Павлова (вляво) и Екатерина Захариева. Снимка: БТА

Няколко спешни задачи очерта новоизбраният министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при приемането на поста от досегашния служебен министър на регионалното развитие Екатерина Захариева.

Като такива тя посочи отблокирането на еврофинансирането по оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР) и предприемането на необходимите действия, за да може новата програма да бъде одобрена и да започне работа по нея, довършване в срок на всички инфраструктурни пътни проекти, при които има закъснение, за да няма загуба за еврофинансирането, както и подготовката на пътищата за зимата.

Тя обеща още спешно да се заеме с програма за енергийна ефективност, където по думите й има година и половина "пълен блокаж", предаде БТА.

Сред другите спешни задачи Павлова открои работата за най-бедните региони и по водния сектор.

Павлова беше министър на регионалното развитие в кабинета на Бойко Борисов, като заемаше този пост от септември 2011 г. до март 2013 г.

Захариева съобщи, че днес в ЕК се изпраща трета версия на оперативна програма "Региони в растеж". "Почти на сто процента успяхме да ги убедим, че тези 28 града трябва да останат в програмата, макар и като отделна ос", каза Захариева. Тя изрази надежда това да е последният вариант на програмата и следващата година да не бъде нулева за нея.

Сред проектите, които продължават да бъдат рискови, Захариева посочи Северната скоростна тангента на Софийския околовръстен път. По думите й трябва да продължи и работата по лот 4 на магистрала "Струма".

Ускоряване на реформите и надграждане на постигнатите резултати пък са основни приоритети на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Това  стана ясно по време на церемонията по предаване на управлението на МТИТС. Очаква се следващата седмица да бъде представен екипът на Московски и конкретни приоритети.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още