IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меглена Кунева: РБ ще има нова форма на следващ етап

Реформаторският блок може да докаже единството си чрез парламентарната група в Народното събрание, заяви вицепремиерът

12:25 | 30.11.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Меглена Кунева: РБ ще има нова форма на следващ етап

„Не мога да кажа, че съм разочарована от хората, с които съм работила вече месеци наред, защото имам много добри човешки контакти и свършихме работа, която можем да представим на обществото". Това заяви вицепремиерът и лидер на Движение България на гражданите Меглена Кунева пред БНР, коментирайки заявеното от лидера на ДСБ Радан Кънев, че Реформаторският блок вече е изчерпан в този си вид и необходима промяна.

Според Кунева задачата на Реформаторския блок е да направи реформи.

По думите й в момента Реформаторският блок може да докаже единството си чрез парламентарната група в Народното събрание, за която каза че  „това е изключително силен блок“, и чрез участието си в изпълнителната власт, където Реформаторите имат трима министри и един вицепремиер

„Така че пространство за работа има.  Хората искат да не се почувстват разочаровани от това, което ще направим", каза Кунева.

В един момент Реформаторският блок ще премине в нова форма, заяви още Кунева.

„Никога не сме се противопоставяли на това да се намери форма, в която РБ ще премине в следващия етап. Следващата форма със сигурност ще има, ние искаме това да се случи, трябват правила, трябват стъпки“, каза Кунева. Според нея е нужна пътна карта на възстановяване на доверието.

Тя посочи, че обикновено, когато някой пръв назове проблем, предлага и решение. Според Кунева лидерството на РБ преминава през намиране на баланс и разширяване на съгласието по колкото може повече проблеми.

„Да не забравяме, че основната цел е изпълнението на управленската програма, и колкото пъти се отдалечим прекалено много от нея, толкова пъти оставяме не само нашите членове, но и много широк кръг хора в недоумение – „Всъщност те за какво се събраха“, заяви Кунева.

Така че според нея трябва да се каже  „какво ще правим, стъпка по стъпка  за РБ и още по-важно - какво ще правим и как ще отчитаме дейността на РБ пред обществото“.

Попитана не е ли проблематично отстояването на единството на РБ, вицепремиерът отново повтори, че в РБ имали голямо поле за връщане към консенсус в рамките на парламентарната група.

"Моята задача е изпълнена, когато за една или друга позиция съм представила човек, който е с отлични професионални качества и който издържи проверката", каза Кунева.

Още новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Tony
преди 9 години
Точно така!Не давай на радан и на москов да получат ръководния пост в РБ, защото костов ще се спазари с бойко и дпс веднага! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още