IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството удължава мораториума за придобиване по давност на държавни имоти

Администрацията трябва да докаже, че е собственик на парцелите до края на 2017 г.

15:32 | 03.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Правителството удължава мораториума за придобиване по давност на държавни имоти

С нови три години ще бъде удължен мораториумът за придобиването по давност на държавни и общински имоти, реши правителството днес. С промени в Закона за собствеността срокът на мораториума се удължава до края на 2017 г. Според сегашния закон срокът на забраната за придобиване изтичаше в края на тази година.

С удължаването на забраната ще се избегне опасността от придобиването по давност на държавни и общински имоти от страна на частни лица, посочват от пресцентъра на правителството. Целта е този период да се използва за установяване на неактувани и безстопанствени държавни и общински имоти. В следващите три години държавата трябва да предприеме действия по актуване на имотите, с цел защита на държавния и обществения интерес.

Срокът на мораториума се удължава непрекъснато от 2006 г. насам, като през годините държавният апарат не успява да намери достатъчно финансови средства, за да актува имотите, за които се твърди, че са държавни или общински.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още