IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев не обмисля налагане на вето върху закона за дълга

Отговорното поведение на бизнеса е знак, че българската икономика е отворена за добрите фирмени практики, заяви президентът

21:38 | 25.02.15 г. 9
Плевнелиев не обмисля налагане на вето върху закона за дълга

Президентът Росен Плевнелиев не обмисля налагане на вето върху одобрения по-рано днес договор за управление на облигационната програма на правителството в следващите три години. „Не може да се прави паралел между ситуацията с връщането на бюджета на правителството "Орешарски" и днешното решение”, каза той пред журналисти, пише Агенция "Фокус".

Плевнелиев припомни, че с исканата актуализация на бюджета от кабинета "Орешарски" е направен опит за изкуствено увеличаване на разходите и намаляване на приходите, което е "отворило дупка за дефицит". По тази причина и той е наложил вето на закона. 

Според него краят на дебатите в парламента днес е показал, че различните политически сили в Народното събрание са осъзнали колко важно е подобни разисквания да не бъдат излишно политизирани.

"Това, че беше намерено широко политическо съгласие с ясни аргументи, и това, че министърът на финансите подробно разясни за какво става въпрос, в крайна сметка доведе до един логичен край", заяви Плевнелиев и допълни, че от днешното решение на парламента не следва директно да бъдат изтеглени милиарди. 

Той направи тези коментари, преди да връчи наградите за отговорно поведение на бизнеса, организирани от Българския форум на бизнес лидерите (БФЛБ). Наградите се връчват за 12 поредна година и с тях се отличава дейността на компаниите за различни социални каузи, както и популяризиране на социално-отговорните практики на българския бизнес.

„Отговорното поведение на бизнеса е знак, че българската икономика е отворена за добрите фирмени практики”, заяви Плевнелиев по време на церемонията, допълват от прессекретариата на Президентството.

В изказването си държавният глава подчерта още, че като член на Европейския съюз страната ни е част от най-голямата икономика в света, а общността е силен поддръжник на корпоративната социална отговорност като средство за справяне с икономическите трудности, социалното неравенство и екологичните предизвикателства.

„Фирмите трябва да допринасят за общественото и социално развитие, а доверието на служителите и гражданите е в основата на всеки устойчив бизнес модел“, посочи още Плевнелиев.

Президентът Росен Плевнелиев награди победителя в категория „Инвеститор в обществото“, която се присъжда за принос на бизнеса за  дългосрочно социално развитие и просперитет на обществото. Призът беше спечелен от Пощенска банка.

Председателят на БФБЛ Ираван Хира връчи наградите в категория "Инвеститор в знанието". На трето място е Спиди, на второ L`Oreal, а на първо - "Мусала Софт".

В категория "Инвеститор в околна среда" награди връчи заместник-министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров. На трето място бяха отличени Мтел, на второ - Solarity BG, а на първо - Interimage.

Заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева връчи награди в категория "Маркетинг, свързана с кауза". На трето място бяха отличени "Generali Bulgaria", на второ - "EKO Bulgaria", а на първо - "AVON".

Специалната награда "Engage" получи "Telus International" и бе връчена от Сара Райли, и.д. посланик на Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 1 rate down comment 2
stanislavr
преди 9 години
Радославо-о-о-о-о, де та ***? Тия плюят по ирландската пастирка, няма да ли пляснеш една шпакла.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 4
wenci
преди 9 години
Ама тоя т.н. президент никога и по принцип не мисли, а чете от листчето. Супер удобно мекотело за .....други не български, национални интереси.Мисля си, че трябва да се маха или да бъде махнат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 3
alexx
преди 9 години
Нормално поведение на един ***. Ако някой друг беше гласувал 16 млрд, от които половината са необосновани, *** щеше да наложи вето и да дрънка как задлъжняваме, докато шепа умни и красиви блокират милион и половина жители на столицата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 7
data
преди 9 години
Дебата беше толкова повърхностен че беше ясно че всички одобряват заема но зад пред матриала си изиграха театрото
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 4
Сините камъни
преди 9 години
Кой да изберем?Те всичките за да стигнат до телевизора са си или са им платили!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 2
kane
преди 9 години
Не само той е *** у нас, а и повече от половината избиратели/със сигурност/а иначе "гарван гарваново око не вади"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 26 rate down comment 7
d333
преди 9 години
Баси и президента дето го имаме. По-добре е да се скрие някъде, ама де у него толкова акъл.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 21 rate down comment 8
stefan-L
преди 9 години
Президентът на ГЕРБ той само обмисля как си построи хотела в Баня Банско и за хотела си в Катерини Гърция ! Боли го швепса че правнуците ни ще плащат ингелите на ГЕРБ ! Нали този заем е за да осигури местните и президентските избори !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 8
Сините камъни
преди 9 години
Петата колона у нас!Плевналиев, продажник, подлизурко, къде ще изкара тая проамериканска политика Бългрия!Чия собственост е България, Госин президент на корпорация България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още