IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МОСВ знае всички собственици и оператори на язовири

Превантивни мерки срещу наводненията ще бъдат обсъдени идната седмица

14:46 | 22.03.15 г.
МОСВ знае всички собственици и оператори на язовири

Няма язовири без ясни собственици и оператори, каза пред журналисти днес министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, цитирана от БТА.

В началото на февруари екоминистърът съобщи, че е изяснена собствеността на 253 язовира от общо описаните в началото на декември миналата година 268 язовира с неустановена собственост. Контролът върху останалите 15 язовира бил поет от областните управители. 

Като потвърди, че няма критично високи води в реките, днес Василева обяви, че в сряда ще има среща на областните управители, на която ще се обсъди изпълнението на превантивни мерки срещу наводненията.

Ситуацията се следи непрекъснато, особено нивото на Арда и Марица. Има лек спад на нивото на река Тунджа, като там се запазва "жълтия" код за опасност. В района на Елхово има "оранжев код" за опасност, каза Василева.

Мерките, които правителството предприе, за почистване на коритата на реките и за намаляване на обемите на язовирите дават резултат, отбеляза екоминистърът.

По-рано днес Василева връчи голямата награда във фотоконкурса "Чешмите на България" на Красимира Георгиева от Смолян. Красимира Георгиева спечели конкурса със снимка на "Балиева чешма", която се намира край Смолян.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още