IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предстои основен ремонт на старите участъци на "Хемус" и "Тракия"

Отсечките ще бъдат приведени в такова състояние, че след ремонтите и за тях да важи максималната скорост от 140 км/ч

11:03 | 02.04.15 г.
Предстои основен ремонт на старите участъци на "Хемус" и "Тракия"

Старите участъци на магистралите „Хемус“ и „Тракия“ ще бъдат основно ремонтирани, а не закърпени, с началото на строителния сезон. Това коментира пред БНР министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Припомняме, че вчера правителството отпусна необходимите за ремонтите 100 млн. лева на Агенция „Пътна инфраструктура“. До осъществяването на рехабилитацията се въвежда ограничение на скоростта по тези отсечки от магистралите от 90 км/ч.

Най-критични са участъците от „Тракия“ в област Пазарджик и област Пловдив и в направлението Варна - Шумен на „Хемус“, както и София – Ябланица.

„От 20 години по тези участъци се поддържат с палиативни мерки и кърпежи. След запълването на малки дупки при следващ дъжд и най-вече след зимен сезон се отварят два пъти по-големи. Където е направена кръпка, до нея старият участък е толкова лош, че се отварят нови и нови. Това са магистрали, изграждани и ремонтирани последно през 1986 г. и оттогава в тези участъци нищо не е правено“, посочи Павлова.

Министърът допълни, че участъците ще бъдат приведени в такова състояние, че след ремонтите и за тях да важи максималната скорост от 140 км/ч.

Работи се и по критични участъци от пътната мрежа, засегнати от свлачища, каза още регионалният министър. Тази нощ отново е бил затворен пътя Асеновград – Смолян при Бачково заради свлачище.

Павлова допълни, че пукнатината, която е открита по новия участък на магистрала „Струма“ преди Дупница, се дължи на подземни води. По думите ѝ пукнатината е вече запълнена за сметка на изпълнителя, защото пътят още е в гаранция. Прави се и проект за укрепването на участъка и за допълнително отводняване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:44 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още