IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делото за несъстоятелността на КТБ тръгва на 15 април

Това е най-ранната дата, на която може да се проведе заседанието, за да бъде спазен срокът за призоваване на страните

15:49 | 03.04.15 г.
Делото за несъстоятелността на КТБ тръгва на 15 април

Делото за несъстоятелността на КТБ ще се гледа на 15 април. Съдия Иво Дачев е възобновил делото, информира БТА.

Призовани са "Корпоративна търговска банка" АД чрез назначените временни синдици, БНБ, Фондът за гарантиране на влоговете в банките и СГП, както и встъпилите акционери "Бромак" ЕООД и "Бългериан Акуизишън къмпани" чрез процесуалните им представители.

От съда уточняват, че това е най-ранната дата, на която може да се проведе заседанието, за да бъде спазен срокът за призоваване на страните.

В определението по делото е посочено, че съгласно чл. 230, ал. 1 от ГПК, производството се възобновява служебно или по искане на някоя от страните, след като бъдат отстранени пречките за движението му като в случаите, в които производството е спряно до разглеждането на друго дело, съдът и сам взима необходимите мерки.

В определението съдия Дачев е посочил, че поради изложените съображения и независимо, че никоя от страните не е поискала производството да бъде възобновено, съдът го възобновява служебно.

Съдът указва на БНБ в срок до съдебното заседание да предостави препис от влязло в сила решение на УС на БНБ за отнемане на лиценза на КТБ. Магистратите са разпоредили на временните синдици в същия срок за предоставят и акт за встъпване в длъжност. При неизпълнение на срока същите ще бъдат заменени.

В определението съдия Дачев дава възможност на страните в срок до 15 април да заявят отказват ли се от закрилата на чл. 11, ал. 2 от ЗБН за разглеждане на делото при закрити врата и дават ли изричното си съгласие за разглеждането му в открито съдебно заседание. Определението не подлежи на обжалване, пише в съобщението на съда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още